KEY WEST

 

Key West är en stad och den västligaste av Florida Keys-öarna. Key West ligger i södra Florida, 24 mil söder om Miami och 14,5 mil norr om Havanna på Kuba, och är slutdestinationen för US Highway 1. Befolkningen uppgår till cirka 25.000 personer.

Key West är en hamnstad. Huvudgatan är Duval Street där även den kända baren Sloppy Joe's återfinns. På Sloppy Joe's lär Hemingway ha tillbringat en hel del av sin fritid. Den flyttade hit från sin ursprungliga adress på Green Street 1935 där "The Original Sloppy Joe's" fortfarande ligger kvar. En gång per år så har man även en tävling i vem som är mest lik Hemingway och fotografier av segrarna pryder en av väggarna.

1912 invigdes en järnväg från fastlandet ut till Key West men 1935 drog en våldsam orkan fram över området och förstörde en stor del av infrastrukturen. Det ansågs för dyrt att bygga upp järnvägen igen, så tågtrafiken till Key West blev ganska kortvarig. I stället användes en del av järnvägsbroarna till att bygga US Highway 1 och denna invigdes 1938.

På 20-talet flyttade många konstnärer och intellektuella till Key West som alltid varit känt för sin toleranta och öppna livsstil. Varje år hålls här en stor gayfestival med tusentals bofasta och tillresta deltagare i festligheterna. Ernest Hemingway bodde några år på Key West (1931-1940) och hans bostad är nu museum med guidade turer. Trädgården vimlar av sextåiga katter som påstås vara ättlingar till de katter som Hemingway ägde. Här finns också den första poolen på Key West. Priset för att bygga poolen lär ha varit astronomiskt. På sydvästra delen av Key West finns ett fingerborgsformat monument som kallas Southernmost Point. Det markerar den sydligaste delen av det kontinentala USA. På grund av närheten till Kuba så är Key West attraktivt för militären och USA:s marinkår har en stor militärbas på ön.

Källa:Wikipedia.